آیا می دانید گوجه گلخانه ای دارای چه خصوصیاتی است؟ آیا می دانید شهر اصفهان یکی از بزرگ ترین مراکز تولید و فروش بهترین و مرغوب ترین نوع گوجه فرنگی گلخانه ای می باشد؟
گوجه فرنگی یکی از صیفی جاتی است که امروزه مصرف بسیار بالایی دارد و کاشت و برداشت آن به صرفه می باشد. در فصولی که گوجه به فراوانی یافت نمی شود از فراورده های گوجه همانند رب گوجه فرنگی و یا گوجه فرنگی خشک شده بیشتر استفاده می کنند.
یکی از روش های کاشت و در اختیار گذاشتن مقدار فراوان گوجه فرنگی به مردم، کاشت گوجه فرنگی به روش گلخانه ای می باشد. در ادامه با این روش کاشت بیشتر آشنا می شوید.
خصوصیات گوجه گلخانه ای
گوجه ای که در شرایط گلخانه ای رشد پیدا می کند، دارای ظاهری مناسب و مرغوب بوده و طعم دلپذیری دارد زیرا کاملا تحت کنترل بوده و تمام عملیات رشد بذر این میوه را نظارت می کنند.
گوجه گلخانه ای را در ابتدا درون نشا می کارند و بعد از اینکه رشد آن به حدود 30 سانتی متر رسید آن را در عمق حدود 80 سانتی متری در زمین قرار می دهند و با فاصله های 45 سانتی متری آن ها را می کارند.
بهترین دما برای رشد جوانه ها در نشا 30 درجه می باشد و بعد از جوانه زنی دما را تا 24 درجه در روز و 18 درجه در شب کاهش می دهند که این بهترین شرایط برای رشد این گوجه ها می باشد و چون بیشترین ریشه ها در نشا در عمق 30 سانتی متری هستند، برای رشد بهتر آنها حفر 80 سانت در زمین بسیار لازم و ضروری خواهد بود.
انجام هرس برای رشد بهتر گوجه
هرس کاری یکی از کار های ضروری برای رشد بهتر و مطلوب تر گوجه فرنگی می باشد که البته در گلخانه ها نیز این کار انجام می شود. گلخانه های بزرگی در سطح کشور به تولید گوجه فرنگی پرداخته اند و نمونه بارز و فعال این گلخانه ها، در شهر اصفهان می باشد.
برای انجام هرس باید اجازه داده شود که طول بوته به 30 سانتی متر برسد و قبل از آن، هرگز عمل هرس کاری را انجام نمی دهند. در هرس گل ها و شاخه های فرعی را می چینند و مسیر را برای رشد بهتر و بیشتر گیاه باز می کنند.